Osteopathie

Laat uw volledige lichaam beter functioneren!
Osteopathie

Luc studeerde in 2018 met onderscheiding af aan FICO Osteopathy Academy in Antwerpen als Osteopaat DO. Hij is ook lid van de focusgroep Sport bij Osteopaat Vlaanderen.

Wat is osteopathie?

Door de samenhang van beenderen en weefsels is het voor de hand liggend dat osteopathie een behandelingsvorm is die zich niet zal beperken tot het pariëtale (steun- en bewegingsapparaat) systeem alleen. Hier ligt duidelijk een onderscheid tussen een osteopathische behandeling en een behandeling met chiropraxie of kinesitherapie. Het viscerale (ingewanden) en craniale (schedel en bindweefsel) systeem zal, daar waar nodig, in het geheel van de behandeling moeten betrokken worden.

De osteopaat behandelt voornamelijk klachten die een functionele achtergrond hebben. Osteopathie is dus een systeem van manipulatieve technieken waardoor het lichaam van de patiënt in zijn totaliteit beter zal functioneren. Daardoor kan men het eigen recuperatievermogen beter aanwenden. Daarom gaat men elk bewegingsverlies na in het lichaam. Via de behandeling van de gevonden mobiliteitsverminderingen herstelt de osteopaat de structurele integriteit.

Daarom zeggen we ook dat osteopathie geen ‘alternatieve geneeskunde’ is, met alternatief in de betekenis van ‘vervangend, of een andere goede mogelijkheid’. Het is functionele geneeskunde die andere geneeswijzen aanvult. Vandaar de term ‘complementaire geneeskunde’.

Wat is osteopathie?
Door de samenhang van beenderen en weefsels is het voor de hand liggend dat osteopathie een behandelingsvorm is die zich niet zal beperken tot het pariëtale (steun- en bewegingsapparaat) systeem alleen. Hier ligt duidelijk een onderscheid tussen een osteopathische behandeling en een behandeling met chiropraxie of kinesitherapie. Het viscerale (ingewanden) en craniale (schedel en bindweefsel) systeem zal, daar waar nodig, in het geheel van de behandeling moeten betrokken worden.

Osteopathie is dus een systeem van manipulatieve technieken waardoor het lichaam van de patiënt in zijn totaliteit beter zal functioneren. Daardoor kan men het eigen recuperatievermogen beter aanwenden. Daarom gaat men elk bewegingsverlies na in het lichaam. Via de behandeling van de gevonden mobiliteitsverminderingen herstelt de osteopaat de structurele integriteit.

CONTACTEER ONS!

et-

Strijpstraat 13 - Zingem

 
et-

0474 38 71 15

 
et-

info@sportpraktijkzingem.be

 

Favicon Kineosteo Coppens Luc ‘Bij Sportpraktijk Zingem kan u terecht voor zowel algemene kinesitherapie, osteopathie als fietspositionering, inspanningstesten en trainingsbegeleiding. Indien u meer informatie wenst kan u steeds contact opnemen.
© 2021 Sportpraktijk Zingem

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException